sobota 1. listopadu 2014

Sparťanský vrchol podzimu?

Přinejmenším v rámci české Synot ligy ano. Dnešní utkání v Plzni proti sobě postaví největší rivaly posledních let - a to jak na hřišti tak i mimo ně.


Za poslední čtyři sezóny nasbíraly oba týmy jasně nejvíce bodů, Plzeň získala dva tituly a několikrát nakoukla do Ligy mistrů, Sparta pak v minulé krajízdné sezóně titul, pohár i superpohár (obé když ve finále porazila právě Viktorku). Velké soupeření však visí ve vzduchu i mimo trávník, míč a dvaadvacet hráčů - v médiích či fotbalových zákulisích.

Pro fanoušky tak nemůže být většího zápasu. Což si někteří fanoušci letenštích v protiplzeňské zášti ani nechtějí přiznat. Proto stále proklamují větší důležitost klasickému derby, tedy zápasu Sparty se Slavií. To má sice jistě výrazně bytelnější historický význam, ale v rámci několika posledních sezón je jeho výsledek díky Slávistickému trápení přinejmenším očekávatelný.

Největší náboj tak přináší právě tohle utkání. I letos se v něm popasuje současné duo na špici tabulky a zároveň nejžhavější adepti na ligový titul. Oba týmy dělí jediný bod. A nikdo nemůže s jistotou očekávat nějaký výsledek, zápas může skončit jakkoliv.

Tak hlavně ať nerozhodne nějaký podivný moment, jako kdysi nafilmovaná Limberského penalta. My chceme férový a hezký fotbal. Děkujeme za pochopení.

Žádné komentáře:

Okomentovat