neděle 23. listopadu 2014

Aktuality letem rychlíkem (23-11-14)

Jelikož se pomalu adaptuji ve své nové práci, času na psaní doopravdy mnoho nezbývá. A témat je přitom tolik!

17. listopadu
Ne, nebudu se znovu zabývat Milošem Zemanem, tedy ani akcí Červená karta Milošovi či házením vajíček na Albertově (ač je podivné, že na českého prezidenta se píská, zatímco tomu německému se tleská. My se tou spolkovou zemí prostě staneme!). Událostí je pro mě státní svátek samotný.
Je tomu pětadvacet let, co jsme svobodní. Pravda, já se k tomu mohu sotva vyjadřovat osobně, když jsem jen o pár měsíců starší, než svoboda v Čechách, mnohé však znám z vyprávění. Čtvrtstoletí si Češi mohou rozhodovat o své zemi, a přitom je tu stále takový bordel. Jsme obeznámen s teorií, že všechen nepořádek pramenící z dob minulého režimu a převratu zmizí, až zmizí i politici, kteří komunismus v našich zemích zažili.
Pro mě je však důležitějším tématem stav, v jakém se český lid a jeho vztah k Česku nachází. Negativismus, kam se podíváš. Neustálé koukání za hranice ve stylu: „Jo v Německu (doplň jinou západní zemi), tam se mají.“ 
Nikdy jsem nepochopil proč.
Jsem rád za zemi, v níž žiju, za to pěkné malé místo na světě, kde sice nemáme moře, ale zato přívětivé podnebí, dobré půdy, krásnou krajinu, nádherná města a bohatou kulturu, žádná tornáda, tsunami, zemětřesení (myslím ta markantní), sopečné erupce nebo tvory, kteří jsou schopní dát si člověka k baště (různé výplody pekel, které se plazí po zemi nebo chodí na osmeru nohou). Zkrátka - Zemský ráj to napohled. Kde jinde by měla být svoboda šťastnější?

Nebezpečné tričko
Nevím jestli jste o tom slyšeli, ale poprvé v historii se výdobytek lidské civilizace dostal na kometu. Jules Verne chrochtá blahem a Karel Zeman tancuje kozáčka. Součástí týmu, kterému se podařilo přistát sondou Rosetta na kometě 7P/Čurjumov-Gerasimenko (což znamenalo výběr přesného místa přistání, několikanásobný oblet komety a přistání - samozřejmě v plné rychlosti letu komety) byl i Matt Taylor, chlapík, který na sebe velice záhy jen nerad strhl kvantum pozornosti. 
V reportáži totiž vystopil v tričku potištěném bandou polonahých blondýn a na sociálních sítích se strhla pravá feministická mela. Ta se dostala až k vědcovi, který se posléze ve speciálním videu omluvil za svůj módní (ne)vkus - přičemž svůj projev končil v slzách.
Jen těžko se dalo v poslední době najít něco absurdnějšího a směšnějšího, než banda bezvýznamných feministických trapek, jimž se omlouvá kurevsky boží nerd, který přistál kurevskou sondou na kurevské kometě!

Žádné komentáře:

Okomentovat