sobota 1. března 2014

Přeplzníno!

Ač fanoušek Sparty, v evropských pohárech je třeba držet palce jakémukoliv českému klubu. Zaprvý kvůli koeficientu ligy, zadruhý z čistýho patriotismu, žejo.

Proto to byla radost převeliká, když Plzeň senzačně vyhrála (tím myslím, že ta výhra je senzace, ne, že by Plzeň tak senzačně hrála) na silném ukrajinském Šachťaru Doněck a dostala se do osmifinále.

Díky tomu, že Basilej vyřadila Maccabi Tel Aviv, tým z izraelské ligy, kterážto naší gambáčsoutěži dělá v žebříčku koeficintů nejbližšího konkurenta, česká liga má jistotu 15. pozice v tomto žebříčku a tím pádem i nasazení dvou nejlepších týmů příští sezóny do kvalifikace Ligy Mistrů (při zachování 3 týmů v Evropské lize, takže se počet týmů jdoucích do pohárové Evropy ještě o jeden navýší).

Velebení plzeňského týmu ze všech stran se dalo čekat. "Experti" prohlašují, že Plzeň má reálně na to, vyrazit v příštím kole Olympique Lyon, někteří jí prorokují postup do finále!

Koukali na stejný zápas?

Podle všeho si nevšimli dvou věcí:

1) Šachťar byl marnej, žádné střelecké pokusy zpoza vápna, centry na úrovni Gambáč ligy, brazilští technici si v útoku dávají přednost, místo aby šli do míče na krev. Ke konci jim tekly nervy. A stejně Plzeň několikrát slušně rozebrali.

2) Tohle byla klika příslověčně z prdele. Když už se Šachťar dostal ke střele, pomohl buď zázračný zákrok gólmana nebo fakt, že se "hvězdy" ukrajinců prostě netrefily. Kdežto Plzeň vystřelila na bránu snad jen dvakrát - dvakrát s tečí bránících hráčů Šachťaru - dvakrát gólově, když brankář na změnu směru míče po teči nezareagoval.

Navíc: Lyon je minimálně na stejné úrovni jako Šachťar. A rozhodně se nedá čekat, že by naši Plzeň podcení poté, co mohli jeho trenéři vidět pohádku o tom, kterak Viktorka Ukrajince vyřadila.

Ale pořád je to jen fotbal. 11 chlapů proti 11 chlapům, zelenej trávník, dvě brány a kulatej míč. Stát se může úplně cokoliv. Ostatně, to je na tom sportu nejkrásnější, žejo.


Hlavně se, kucí, nenechte vodit!

Žádné komentáře:

Okomentovat